Scroll to top
Asociatia de Management al Creantelor Comerciale a realizat impreuna cu Ensight Management Consulting studiul de piata “Piata de colectare creante in 2015”

Studiul arata ca in 2015, colectarea de creante a inregistrat o crestere de 27% comparativ cu 2014, iar piata de colectare a creantelor e dinamica si competitiva.

Acesta a fost prezentat in data de 16.03.2016 intr-o conferinta de presa sustinuta de membrii AMCC la Atheene Palace Hilton.

Asteptarile pentru 2016 sunt prudente în ceea ce priveste colectarea creantelor datorita reglementarilor care asteapta aprobarea.

Cele 14 companii membre AMCC reprezinta aproximativ 80% din totalul pietei de colectare a creantelor (servicii de colectare a creantelor si achizitii de portofolii de creante) si 90% din piata de servicii de colectare a creantelor. În prezent au un numar estimat de 3000 de angajati.

Cea mai mare parte a activitatii se desfasoara pe segmentul B2C, implicand ~55% din totalul angajatilor.

Doar 10% din totalul angajatilor sunt implicati în colectarea creantelor pe cale juridica.

“Companiile de colectare a creantelor din Romania raman concentrate sa ofere solutii debitorilor în etapa de colectare a creantelor pe cale amiabila, iar corespondenta scrisa ramane cea mai utilizata metoda pentru colectarea creantelor în Romania. AMCC considera binevenita si necesara o legislatie care sa reglementeze acest domeniu de activitate” a declarat Georg Kovacs, Presedintele AMCC in conferinta de presa.