Scroll to top
FIRE CREDIT obtine certificarea ISO 27001

Ca parte a politicii sale de imbunatatire continua, Fire Credit a obtinut in martie 2016, certificarea ISO 27001 pentru Sistemul de Management al Securitatii Informatiei.

Prin obtinerea certificarii ISO 27001, Fire Credit si-a confirmat in continuare angajamentul de a stabili o puternica relatie de incredere cu clientii sai, privind modul in care informatiile sunt securizate.

Procesul de certificare a fost auditat de SRAC (Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii) liderul pietei de evaluare si certificare a conformitatii din Romania. Detinerea certificarii ISO 27001 ofera o garantie tuturor partilor interesate, sustinand idea ca securitatea este parte integranta a afacerii si asigurand evaluarea politicilor privind securitatea si gestionarea riscurilor legate de securitatea sau confidentialitatea datelor si informatiilor pe care Fire Credit le detine. De asemenea, demostreaza implicarea pe deplin a managementului si existenta unui mecanism de securitate a informatiilor documentat si in acelasi timp, capabil sa ofere o infrastructura de inalta calitate si masuri avansate de securitate, asigurand totodata constientizarea ridicata a angajatilor cu privire la respectarea masurilor de Securitate.

Domeniul de aplicare al certificarii acopera toate departamentele si serviciile din cadrul Fire Credit, asigurand constructia unui puternic sistem de management al securitatii informatiilor, care se refera la:

– gestionarea informatiilor si mediilor de stocare a datelor;

– serviciile sale IT;

– solutii de continuitate a afacerii (recuperare in caz de dezastru);

– managementul incidentelor de securitate a informatiei;

– clasificarea informatiilor si controlul accesului la acestea;

– securitatea fizica a mediului de lucru.

“Sunt mandru ca Fire Credit a obtinut certificarea ISO 27001, deoarece aceasta reprezinta o confirmare a valorii ridicate a serviciilor noastre. Avand aceasta certificare vom consolida increderea clientilor nostri in fiabilitatea solutiilor oferite si, de asemenea, va da incredere actionarilor, in fata carora ne-am angajat pentru a mentine misiunea noastra “, a declarat Antonino Bicchieri, CEO-ul Fire Credit.

Raluca Stipiuc, Quality Manager al Fire Credit, adauga: “Certificarea ISO 27001 inseamna oficializarea tuturor proceselor existente in compania noastra in scopul garantarii securitatii informatiei. In acelasi timp, aceasta demonstreaza functionalitatea unui sistem de management calitativ si a unor proceduri de sistem implementate si adoptate de toti angajatii, in conformitate cu criteriile acceptate pe plan international.”

Totodata, auditorii SRAC au efectuat vizita anuala pentru supravegherea sistemului de calitate si mediu al companiei conform cerintelor ISO 9001 (Sistemul de Management al Calitatii) & ISO 14001 (Sistemul de Management de Mediu), avizand conformitatea cu respectarea acestor standard.