Scroll to top
Forumul Roman de Concurenta si Antitrust – Carteluri 2019 7 Noiembrie Hotel Sheraton, sala Iridium

Govnet Conferences organizeaza, joi, 7 Noiembrie, cea de-a doua editie a Forumului Roman de Concurenta si Antitrust – Carteluri 2019, la Hotel Sheraton Bucuresti, Sala Iridium.

Forumul Roman de Concurenta si Antitrust – Carteluri 2019, care se bucura de prezenta domnului Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei aduce in dezbatere aspecte legate de conformarea cu legislatia si reglementarile antitrust din Romania, evaluarea riscurilor si analiza cazuistica din domeniu.

Dintre speakerii forumului amintim:

  • Bogdan Chititoiu – Presedinte, Consiliul Concurentei
  • Georgeta Dinu – Partner, NNDKP
  • Luiza Bedros – Counsel, NOERR
  • Adian Ster – Partner, D&B David si Baias
  • Manuela Guia – Managing Partner, GNP Guia Naghi and Partners
  • Gabriel Albu – Managing Partner, Budusan, Albu si Asociatii

Partenerii conferintei sunt: GNP Guia Naghi and Partners, NNDKP, Noerr, Suzuki.

Reprezentanti ai Consiliului Concurentei din Romania, avocati, consultanti, experti si responsabili de compliance din departamentele de reglementare si antitrust din cadrul companiilor private si asociatiilor profesionale, vor oferi perspectiva experientei proprii si solutii practice la provocarile curente ale respectarii politicilor de concurenta.

Politica de toleranta zero si atentia speciala a autoritatilor de concurenta, din Romania si UE, pentru aplicarea ferma a legislatiei antitrust impotriva cartelurilor, este de o importanta majora in mentinerea unei piete concurentiale corecte.

Cartelurile au un efect devastator asupra activitatii economice prin fixarea preturilor, impartirea pietei si blocarea intrarii pe piata a unor noi companii, iar descurajarea comportamentului anticoncurential, este o preocupare prioritara a Consiliului Concurentei din Romania.

Un obiectiv major al Directiei Generale pentru Concurenta (DG Competition), a Comisiei Europene, este descoperirea si investigarea cartelurilor care opereaza in tarile membre ale UE, sanctionarea participantilor la carteluri, impunerea masurilor corective si descurajarea implicarii firmelor in astfel de acorduri ilegale.

Asociatiile profesionale joaca un rol important in orice economie moderna si in combaterea formarii cartelurilor. Pentru ultimele update-uri ale agendei si pentru inregistrarea participarii la forum, accesati aceasta pagina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *